Четвер, 28.03.2024, 12:52
Вітаю Вас Гість | RSS

Обавська гімназія Мукачівського району
Закарпатської області

Меню сайту
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 58
Міністерство
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2013 » Грудень » 10 » 16 днів проти насильства
21:02
16 днів проти насильства

Жорстоке поводження з дитиною… Насильство…Торгівля дітьми… Експлуатація дитини… Все частіше ці проблеми обговорюються суспільством. Чому не зникають ці проблеми? Чому діти так безжалісно експлуатуються світом дорослих? Останнім часом в Україні загострилась така соціальна проблема як жорстоке ставлення до дітей з боку дорослих. Щороку третина дітей стає жертвами насильства! Пияцтво, наркоманія, антигромадський спосіб життя, аморальна поведінка батьків, небажання працювати і нести відповідальність за дітей – все це породжує сімейне неблагополуччя, яке є реальною загрозою для життя та здоров’я дітей у власному домі. Саме в цих сім’ях діти недоглянуті, брудні, хворі, голодні і незахищені! Саме в таких сім’ях діти стають жертвами насилля ! Над цими дітьми знущаються! Їх б’ють, ґвалтують, залякують, карають і принижують! Найчастіше вони стають «дітьми вулиці». Діти, які зазнали фізичного та психологічного насильства в подальшому стають агресивними як до своїх однолітків, так і до слабших себе. В майбутньому такі діти не здатні створити свою власну повноцінну сім’ю і бути гарними батьками. Фізичне насильство, тілесні покарання, нехтування інтересами дітей, посягання на їх гідність не лише завдає непоправної шкоди, але й тягне за собою важкі психічні та соціальні наслідки. Для багатьох дітей вони закінчуються трагічно. Ми не маємо права закривати очі на жорстоке поводження з дітьми та бути байдужими до їх болю. Ми мусимо зупинити колесо насильства, яке може зруйнувати не одне життя, покалічити не одну долю. Кожен з нас має сказати "Ні насильству над дітьми!”.

З 25 листопада по 10 грудня в школі було проведено Всеукраїнську акцію «16 днів проти насильства».

В рамках акції було:

1. Проведено з учнями 5-9 класів тренінги з метою запобігання насильства та злочинності серед неповнолітніх.

2. Проведено інформаційно-просвітницькі заходи з питань виховання гендерної культури та запобігання всім формам насильства в сім’ї.

3. Проведено конкурс дитячих малюнків «Ні! Насильству в сім’ї!».

4. Проведено бесіди з учнями на тему: «Знай і захищай свої права».

5. Проведено індивідуальні бесіди психолога з учнями щодо попередження насильства.

6. Організовано та проведено зустріч з працівником соціальної служби Чаплінською Ларисою Володимирівною на тему: «Попередження насильства в сім’ї».

7. Проведено бесіди з учнями з неблагополучних сімей.




Переглядів: 498 | Додав: ОБАВА | Рейтинг: 4.3/3
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Категорії розділу
Кошик