Субота, 04.05.2024, 22:02
Вітаю Вас Гість | RSS

Обавська гімназія Мукачівського району
Закарпатської області

Меню сайту
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 58
Міністерство
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2020 » Листопад » 10 » День української писемності та мови
20:32
День української писемності та мови

       9 листопада Обавська ЗОШ І-ІІ ст. разом з усією Україною відзначала одне із найголовніших свят нашої нації – День української писемності та мови. Наша школа цвіла від розмаїття вишиванок, у яких прийшли учні. 
         За традицією, у цей день транслювався Всеукраїнський радіодиктант національної єдності, до написання якого долучилися не лише учні школи, а й учителі. 

        Під керівництвом учителів-словесників стартував Міжнародний конкурс знавців української мови імені Петра Яцика – конкурс, який має на меті утвердження державного статусу української мови, піднесення її престижу серед молоді, виховання поваги до культури й традицій нашого народу.

        Шкільні коридори були прикрашені чудовими стінгазетами.

 

       З метою возвеличення рідної мови  Вітковська В.Х., вчитель української мови та літератури, провела з учнями 7-го  класу інтелектуальну вікторину «Мово українська, мово солов'їна». Учасники команд гідно змагались у різноманітних конкурсах на знання української мови, були активними, чемними, красномовними, зарекомендували себе як культурна молодь, яка усвідомлює велике значення мови в житті народу.

       Вчитель української мови та літератури Данацко О.І. залучила школярів до бесіди «І багата, і чудова моя рідна українська мова». Різнобарв’я вишиванок і святковий настрій спонукали учнів до натхненного читання поезій про мову та співу.4

                               
        Весь день був наповнений любов’ю до рідного слова. Відзначення Дня української мови та писемності дало змогу учням доторкнутися до джерел духовної культури рідного народу, поглибити знання про витоки писемності та розвиток української мови, її правопис; усвідомити необхідність пропагування нашої мови в суспільстві, підвищення власної мовної культури як обов’язку кожного українця.

Переглядів: 104 | Додав: Lexi08011 | Рейтинг: 3.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Листопад 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Категорії розділу
Кошик