Четвер, 09.05.2024, 10:09
Вітаю Вас Гість | RSS

Обавська гімназія Мукачівського району
Закарпатської області

Меню сайту
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 58
Міністерство
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2021 » Травень » 20 » День вишиванки
21:11
День вишиванки

       Вишиванка – це наша національна гордість. Ще з сивої давнини відомо, що вишита сорочка є символом здоров’я та краси, оберегом щасливої долі та родової пам’яті. Цей український оберіг пройшов крізь віки й нині символізує чистоту почуттів, глибину безмежної любові до Батьківщини.
       Тому недаремно українці відзначають День вишиванки — свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого одягу. У цей день кожен українець одягає вишиванку і приходить в ній на роботу, в школу  чи садочок.


        У наші дні вишиванка — символ, який єднає українців незалежно від мови, якою вони спілкуються, і місця, де проживають.
       20 травня учні та вчителі нашої гімназії із задоволенням  долучилися до свята. Школа  замайоріла різнобарвними візерунками української вишивки.  

  


        Класний керівник 8-А класу Лендєл Мирослава Василівна провела виховний захід «А над світом українська вишивка цвіте». Діти розповідали історію виникнення Дня вишиванки, співали пісні, декламували вірші, демонстрували свої вишиті сорочки. Основна мета заходу – це збереження національних цінностей та їх популяризація серед молоді.

 


        Копин Світлана Василівна, класний керівник 6-Б класу, разом з учнями підготували патріотичний флешмоб у вишиванках.
Учениці 8-Б класу підняли всім присутнім настрій своїм чудовим танцем.  
        Дітям було запропоновано взяти участь в акції «Малюнок до Дня вишиванки». Пропозиція виявилася дуже цікавою і швидко захопила всіх присутніх. Діти з натхненням малювали візерунки на асфальті.
        Протягом дня було проведено безліч виховних заходів з даної тематики, під час  яких діти більше дізналися про історію української вишивки, про значення кольорів та символів.
        Учні школи декламували вірші, співали пісні про Україну, танцювали, проводили флешмоби. Позитивні емоції,  гарний настрій та почуття гордості переповнювали учнів та педагогічний колектив.

              

       Проведення такого свята продемонструвало, що вихованці навчального закладу разом зі своїми батьками та вчителями відчувають себе справжніми українцями та налаштовані на збереження культури, звичаїв і традицій свого народу.

Переглядів: 102 | Додав: Lexi08011 | Рейтинг: 2.5/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Травень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Категорії розділу
Кошик