Четвер, 28.03.2024, 19:20
Вітаю Вас Гість | RSS

Обавська гімназія Мукачівського району
Закарпатської області

Меню сайту
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 58
Міністерство
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2013 » Жовтень » 24 » День визволення Закарпаття
16:18
День визволення Закарпаття

24 жовтня 2013 року в Обавській ЗОШ І-ІІ ступенів відзначався День визволення Закарпаття

В Обавській загальноосвітній школі І-ІІ ступенів уже кілька років діє волонтерський загін «Пам’ять». Його членами є учні 7-9 класів. Але в його роботі може брати, участь будь-хто з учнів нашої школи, кого цікавить наша діяльність.
Головними завданнями учнівського клубу є:
- зберігати і примножувати пам’ять про героїчні сторінки історії краю в роки Великої Вітчизняної війни.
- вести наполегливу пошукову роботу по виявленню нової інформації про свій рідний край у роки війни.
- шукати і виявляти маловідомі імена земляків-учасників ВВВ.
- допомагати одиноким людям села та ветеранам ВВВ
В результаті роботи клубу створена рукописна книга-реквієм, яку учні назвали «Вони врятували Європу». На її сторінках імена наших відважних земляків, жителів сіл Обава, Косино, Дубино, Чабин, які присвятили своє життя боротьбі за перемогу над фашизмом. Пам’ять про них ми повинні зберегти не тільки тому, що вони наші земляки, що серед них – наші родичі, а найперше тому, що юний вік цих героїв, які не вернулись.
Ми поставили перед собою завдання зібрати весь можливий матеріал для того, щоб майбутнє покоління знало хоча б стільки, скільки знаємо ми тепер. І в нашій пам’яті і в наших серцях назавжди залишаться спогади про наших земляків.
Цього року, до відзначення 69 річниці визволення Закарпаття, книга була поповнена новими фотографіями та записами.
Членами клубу «Пам’ять» оновлено в школі стенд «Наші земляки – учасники війни» на якому вказані імена та фотографії односельчан, які брали участь у війні, та стенд: «Сім’я Божко – учасники Великої Вітчизняної війни». Це вчителі-ветерани війни, які працювали в нашій школі.
Робота клубу це не лише пошукова робота, збір матеріалів про учасників війни але і допомога. Учні-волонтери допомагають вдовам ветеранів війни, вчителям–пенсіонерам, людям похилого віку по господарству.
Членами клубу в нашій школі постійно проводяться акція «Забуті могили», «Милосердя», «Від серця до серця».
Милосердним повинен бути не тільки той, кому довелося зазнати скрути. Милосердя до ближнього, до матері, до дитини, до знайомих людей ніколи не повинно згаснути і затьмаритися. Будучи складовою частиною виховання в цілому, волонтерська діяльність впливає не тільки на свідомість, але і на відповідну сторону поведінки, формує переконаність у необхідності відкрити душу на зустріч тим, хто потребує допомоги, теплого слова, співчуття, розуміння.
До Дня визволення Закарпаття 24 жовтня 2013 року в школі проведено читацьку конференцію, на якій учні розповіли про події ВВВ, згадали ветеранів односельців, вшанували їх пам'ять. На конференції виступили директор школи Дзямко Михайло Михайлович, вчитель історії Плеша Тетяна Іванівна.
Учні розповіли про визволення Закарпаття, читали вірші закарпатських поетів про події осені 44-го року. А, Тетяна Іванівна підготувала презентацію, слайди якої яскраво висвітлили події визволення Закарпаття.
Усе пережито. Важка сторінка війни перегорнута, та пам'ять і слово живе. Свято визволення нашого Закарпаття дорого і важливе для усіх нас: зовсім юних, старих і припорошених снігом сивини… тож щиро вітаємо вас з святом Визволення, святом надії і миру.

 

Переглядів: 744 | Додав: ОБАВА | Рейтинг: 3.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Категорії розділу
Кошик