Четвер, 02.05.2024, 00:35
Вітаю Вас Гість | RSS

Обавська гімназія Мукачівського району
Закарпатської області

Меню сайту
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 58
Міністерство
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2020 » Лютий » 8 » ІV етап X Міжнародного мовно-літературного конкурсу імені Тараса Шевченка
20:27
ІV етап X Міжнародного мовно-літературного конкурсу імені Тараса Шевченка

        Сьогодні Обавська ЗОШ І-ІІ ст. Мукачівської районної ради Закарпатської області взяла участь у ІV етапі X Міжнародного мовно-літературного конкурсу імені Тараса Шевченка. На відкритті заходу учениця нашої школи Вітковська Влада мала за честь першою оглянути та відкрити конверт із завданнями.

        Борис Кремінський, уповноважений представник Державної наукової установи „Інститут модернізації змісту освіти”, доктор педагогічних наук, заслужений учитель України,озвучив вітання Міністра освіти і науки України Ганни Новосад. Наголошувалось, що конкурс проводиться з метою виявлення та державної підтримки майбутніх митців художнього слова, людей з високими патріотичними почуттями та креативними можливостями в галузі української словесності.
        Продовжуючи думку попереднього виступаючого,Тетяна Гнаткович, заступник директора з навчально-методичної роботи та моніторингу якості освіти, кандидат педагогічних наук, говорила про те, як важливо для сучасної людини володіти словом, адже мова – інструмент мислення людини та її стосунків зі світом. Конкурс української мови ім. Т.Шевченка уже давно здобув популярність серед шкільної молоді як захід, спрямований у майбутнє кожного учасника зокрема та України в цілому.
       Голова журі обласного етапу письменниця Лідія Повх-Ходанич, кандидат педагогічних наук, доцент, завідувач кафедри педагогіки та психології Закарпатського ІППО, наголосила на вагомій ролі духовного світоча, яким є Т.Шевченко, в долі нації та кожного її представника.
У круговерті сучасного неспокійного життя, інформаційних бумів та економічних стресів слово, за висловом Дмитра Білоуса, рідне „диво калинове”, продовжує нас дивувати красою і глибиною, воно лікує кожного, хто торкнеться його всією душею.
       Переможців ІІІ етапу було нагороджено грамотами департаменту освіти і науки Закарпатської ОДА.
Учениця Обавської ЗОШ І-ІІ ст. Вітковська Влада в ІІІ етапі виборола І місце.

Переглядів: 140 | Додав: ОБАВА | Рейтинг: 4.5/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Лютий 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
Категорії розділу
Кошик