Понеділок, 29.04.2024, 00:15
Вітаю Вас Гість | RSS

Обавська гімназія Мукачівського району
Закарпатської області

Меню сайту
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 58
Міністерство
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2021 » Листопад » 18 » Відкритий урок з права
22:37
Відкритий урок з права

        18 листопада в рамках методоб'єднання вчителів гуманітарних дисциплін Обавської гімназії був проведений вчителькою Плешою Т.І. показовий урок з права в 9 - Б класі на тему: "Юридична відповідальність".
         Раціонально, вдумливо й дидактично грамотно визначена основна мета уроку, вона чітко випливає зі змісту навчального матеріалу, відповідає віковим і інтелектуальним особливостям учнів  та несе в собі інформацію про кінцевий результат уроку.
         Вміло проводилася мотивація навчальної діяльності учнів на всіх етапах уроку, що сприяла збуджен­ню інтересу їх до вивчення нової теми, творчої діяльності. Доречно використано епіграф уроку латинською мовою з перекладом "Нехай здійсняться правосуддя, хоч би загинув світ", вміло поставлене проблемне питання: як попередити правопорушення  серед людей? Зміст уроку повністю відповідав вимогам навчальної програми та змісту поставлених завдань.
         Свідомому засвоєнню нового матеріалу слугувало методично правильно організоване повторення раніше вивченого матеріалу у формі термінологічної розминки, роботи з таблицею, відповіді на запитання  та актуалізація опорних знань, умінь і навичок учнів.
         Оптимально використано час на цю роботу. Перевірка знань учнів характеризується чіткістю мети, повнотою. Опитування носи­ло науковий характер, що в першу чергу обумовлювалося вмінням виправляти помилки у ході відповіді та залученням до цієї роботи учнів.
         Тетяна Іванівна вміло пов’язує вивчений матеріал з життям і робить це так, що цей зв’язок випливає зі змісту вивченого матеріалу та є його логічним продовженням.


 


         Постановка вчителькою  питань стимулює  розвиток розумових сил, не налаштовує на заучування, збуджує думку, виховує інтерес до навчання.
         Продумано і своєчасно задано домашнє завдання. Зміст його випливає з усього ходу уроку і має твор­чий характер, збуджує учнів самостійно робити висновки, поглиблювати і завершувати роботу, розпочату на уроці  Тетяна Іванівна  зробила потрібні роз’яснення щодо виконання завдання і перевірила рівень розуміння ходу його ви­конання учнями.
          Урок проведено у досить високому темпі, раціонально використано кожну хвилину.
          Мети уроку досягнуто.
         Щиро дякуємо Тетяні Іванівні та учням 9-Б класу за цікавий, змістовний і пізнавальний урок.


 

Переглядів: 95 | Додав: Lexi08011 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Пошук
Календар
«  Листопад 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Категорії розділу
Кошик